English English Polski Deutsch Austria Italy Facebook

19. KOČKA CUP 2019 - Informace ...

19. KOČKA CUP 2019 - Informace ...

Poslední sobotu v roce, tedy tradiční termín 28. prosince, se ve Vysokém Mýtě koná již devatenáctý ročník populárního motokárového vytrvalostního závodu KOČKA CUP. Tento závod se jede s motokárami HONDA 390 a je vypsán na tři hodiny. Nejdůležitějším faktorem závodu pak není konečné pořadí v cíli, ale především zábava všech zúčastněných.

 

 

Během uplynulých osmnácti ročníků se za volanty jednotlivých motokár vystřídalo několik osobností, a to nejen ze světa kartingu, ale motosportu všeobecně a také spousty známých tváří z televizních obrazovek. A kdo se závodu zúčastní letos?

Organizační tým slibuje již dvacet přihlášených posádek a při pohledu na startovní listinu můžeme i tentokrát očekávat zvučná jména.

Se startovním číslem jedna nastoupí dvojice Ondřej Kočka a Aleš Burger, vítězové uplynulých dvou ročníků, kteří budou chtít vyhrát potřetí v řadě a získat tím putovní pohár nadobro pro sebe. Ondřej Kočka pak patří k předním českým motokáristům, vyhrál letošní seriál kategorie Senior ROK a nejlepším českým „rokkerem“ byl i na mezinárodním superfinále, kde bral sedmé místo v kategorii Super ROK.

S dvojkou na startu se představí kolegové již zmíněné posádky, Marek Pytlík s Petrem Pickou, kteří loni skončili na druhém místě a budou chtít svůj výsledek zcela jistě vylepšit. Marek Pytlík pak skončil třetí v letošním hodnocení Senior ROK, zatímco Petr Picka zvítězil v kategorii ROK CZ. Tuto dvojici pak doplní dřívější minibikový reprezentant, Milan Bydžovský.

Dále můžeme ve startovní listině vidět týmy, které se zúčastnili letošního vytrvalostního seriálu HONDA Endurance. Konkrétně to jsou týmy se startovními čísly 20 (Petr Finstrle, Jan Filip), 22 (Aleš Dlouhý, Vojtěch Soumar), 33 (Jiří Petera, Ivo Polášek), 34 (Pavel Záviška, Bronislav Růžička) a 62 (Vít Goluch, Petr Goluch). Jiří Petera s Ivošem Poláškem pak jsou členové vítězného týmu letošního hodnocení vytrvalostních závodů.

Se startovním číslem 50 se pak představí na startu Roman Adami se svými syny. Roman Adami je vlastně takový duchovní otec seriálu ROK Cup, takže i ten je významnou motokárovou osobností. Jeho kluci se pak věnují profesionálně cyklistickému sportu, ale oba již mají své zkušenosti s řízením motokáry.

Pozornost bude jistě taká soustředěna na posádku s číslem 59, kde hlavním tahounem bude pilot Hyundaie TCR ze seriálu ESET V4 Cup a český reprezentant na FIA Motorsport Games v italském Římě Dušan Kouřil. I tato posádka bude patřit zcela jistě k favoritům.

Nesmíme pak zapomenout ani na dvojici motokár připravovaných pražskou motokárovou půjčovnou KART PLANET, kde za volant jedné usednou přední jezdci kategorie Honda Michael Jelínek s Michaelou Dorčíkovou, zatímco ta druhá bude patřit úspěšným motokáristům ze světové rentalové scény, Zdeňkovi Ošťádalovi a Simonu Suchovskému.

Ve startovní listině, která je dostupná na webové adrese www.zimni-pohar.wbs.cz pak můžete naleznout i další posádky, které se přijedou do Mýta rozloučit se s uplynulou sezónou a pokusí se získat co nejlepší umístění.

I přesto, že se závodu zúčastní zvučná jména, atmosféra bude zcela jistě přátelská a sváteční jako v uplynulých letech a jak už bylo v úvodu zmíněno, nikdo o mistrovský titul závodit určitě nebude.

Všichni, které by tato akce mohla zajímat, jsou samozřejmě srdečně zváni 28. prosince do Vysokého Mýta, kde bude otevřena tamější restaurace pro případné zahřátí.



 


icon OK Kart / V.Ondráček icon 16.12.2019, 20:23 icon 1543x icon 0x

Galerie k článku (1)


Komentáře (0)

Zatím žádný komentář. Buďte první.

Pro komentování se prosím přihlašte.


Čtěte také...

Pořadí týmů po 1. závodu FIA ME ...

Pořadí týmů po 1. závodu FIA ME ...

Po prvním závodu FIA ME motokárových kategorií OK a OK JUnior, který se jel ve španělské Valencii, se také můžeme podívat na...

icon FIA / V.Ondráček icon 28.3.2024, 5:07 icon 56x icon 0x

Výsledky 1.závodu FIA ME OK a OK Junior - Valencii

Výsledky 1.závodu FIA ME OK a OK Junior - Valencii

První závod evropského šampionátu kategorií OK a OK Junior, se odjel o minulém víkendu (22.-24.3.2024) ve španělské Valencii....

icon Vráťa Ondráček icon 26.3.2024, 5:55 icon 124x icon 0x

Rozhovor s Adamem Koutem ...

Rozhovor s Adamem Koutem  ...

Kariéra bývalého motokáristy Adama Kouta pokračuje ... Dnes nám na pár otázek před sezónou bude odpovídat jezdec, který...

icon V.Rožánek / V.O. icon 23.3.2024, 18:54 icon 142x icon 0x