English English Polski Deutsch Austria Italy Facebook

GP Superkart 2019 - Assen - Holandsko ...

GP Superkart 2019  -  Assen - Holandsko ...

Velká cena Holandska v superkartech se pojede o nadcházejícím víkendu (16. - 18.8.2019). Letošní ročník se po mnoha letech nepojede jako součást  evropského šampionátu, ale jako samostatný závod Grand Prix Dutch Superkart 2019.

Tento závod je součástí víkendového programu - GAMMA RACING DAY 2019. O superkarty je každý rok v Assenu veliký zájem. Divácká návštěvnost se dá srovnávat například s GP Brna při MS motocyklů. Na start v letošním ročníku se přihlásilo tolik jezdců, že pořadatel musel omezit počet přijatých jezdců na 60. Bohužel na startu letošního ročníku bude chybět český jezdec superkartů Adam Kout a tovární tým MS Kart Racing. Společně se dohodli letošní závod v Assenu vynechat. Mimo chybějícího Adama Kouta budou na startu všichni přední jezdci této nejrychlejší motokárové kategorie, a to včetně loňského evropského šampiona Petera Elkmanna. I když bude na startu chybět tovární tým MS Kart se svým jezdcem, tak ale Česká republika bude mít v závodě velmi početné zastoupení. Zastoupení to bude v podobě české značky motorů VM a české značky superkartových podvozků MS Kart. V nejrychlejší kategorii D1 International většina jezdců dnes používá dvouválcové motory české značky VM (24 x motor VM). I české podvozky MS Kart  jsou na tom v zastoupení velice dobře. Na start se postaví celkem 15 superkartů MS Kart. Nejzajímavější souboje o cenné vítězství se s největší pravděpodobností odehrají ve třech  samostatných závodech mezi Peterem Elkmannem (D), Andreasem Jostem (D), Yannickem de Brabanderem (B), Marcelem Maasmannem (D), Emmanuelem Vinualesem (F) a Liamem Morlym (GB).

Závod je vypsaný pro čtyři superkartové kategorie - D1 International (dvouválcové 250 - 31 jezdců), D1 National (dvouválcové 250 - 8 jezdců), D2 International (jednoválcové 250 - 16 jezdců) a Superkart 4 Stroke (čtyřtaktní jednoválcové - 5 jezdců). Všechny čtyři kategorie se vždy staví na společný start, takže na startu bude 60 suprkartů. Úžasná podívaná !


Loňský  Mistr Evropy Peter Elkmann - Anderson / VM na startu loňského ročníku v Assenu. Všimněte si divácké návštěvnosti.


Na start loňského ročníku Gamma Racing Day se postavil i český jezdec Adam Kout - MS Kart / DEA a sváděl neúprosné boje o celkové vítězství. Na letošním startu ovšem bude chybět. St.č. 1 Peter Elkmann a st.č.2 Adam Kout.


Jeden ze dvou loňských závodů v Assenu vyhrál belgický jezdec Yannick de Brabander - MS Kart / VM Motor st.č. 5.


 


icon Vráťa Ondráček icon 14.8.2019, 5:26 icon 778x icon 0x

Galerie k článku (3)


Komentáře (0)

Zatím žádný komentář. Buďte první.

Pro komentování se prosím přihlašte.


Čtěte také...

Pořadí týmů po 1. závodu FIA ME ...

Pořadí týmů po 1. závodu FIA ME ...

Po prvním závodu FIA ME motokárových kategorií OK a OK JUnior, který se jel ve španělské Valencii, se také můžeme podívat na...

icon FIA / V.Ondráček icon 28.3.2024, 5:07 icon 78x icon 0x

Výsledky 1.závodu FIA ME OK a OK Junior - Valencii

Výsledky 1.závodu FIA ME OK a OK Junior - Valencii

První závod evropského šampionátu kategorií OK a OK Junior, se odjel o minulém víkendu (22.-24.3.2024) ve španělské Valencii....

icon Vráťa Ondráček icon 26.3.2024, 5:55 icon 131x icon 0x

Rozhovor s Adamem Koutem ...

Rozhovor s Adamem Koutem  ...

Kariéra bývalého motokáristy Adama Kouta pokračuje ... Dnes nám na pár otázek před sezónou bude odpovídat jezdec, který...

icon V.Rožánek / V.O. icon 23.3.2024, 18:54 icon 147x icon 0x