English English Polski Deutsch Austria Italy Facebook

Gregor Racing - soustředění v Itálii ..

Gregor Racing - soustředění v Itálii ..

Gregor Racing pořádal ve dnech od 18.2. do 24.2.2010 soustředění motokáristů v Itálii, kde pod odborným dohledem Martina Gregora a Lucie Panáčkové probíhala motokárová škola přihlášených jezdců. Soustředění se zúčastnili jezdci : Jakub Taláš, Tomáš Králíček, Adam Doležal, Miroslav Pecka, Robert Kowalski a Ivo Polášek. Celé toto soustředění probíhalo na třech tratích  . V lonátu, v Pompose a Miglianu.

Jelikož se jedná o akci, kterou pořádají dva zkušení "motokáristé" M.Gregor a L.Panáčková, tak mě velice  zajímala úroveň tohoto soustředění a jak toto soustředění hodnotí samotní jezdci.  Proto se budu snažit Vám tuto akci přiblížit z pohledu přímého účastníka Roberta Doležala, otce Adama Dležala - Rotax Junior, kteří se této motokárové školy zúčastnili již podruhé.

Robert Doležal :

Sraz jsme s M.Gregorem a L.Panáčkovou měli v neděli 21.2. 2010 na trati v Lonátu, kde zrovna probíhal 15.ročník Winter Cupu. Měli jsme zde jedinečnou příležitost na vlastní oči shlédnout světovou motokárovou "špičku" v akci a nakouknout  v depu do stanů  nejlepších týmů. Obrovským zážitkem bylo vid_clanekět mistrovskou a vítěznou jízdu Libora Tomana ve třídě SKF a taky obrovské nasazení sourozenců Gromanových z českého týmu Hagemann Racing.

Druhý den 22.2. 2010 jsme již byli od rána na trati v Pompose. Počasí bylo docela slušné. Jezdilo se na suché trati a za teploty kolem 10st C. Celý trenink začal seznámením s programem dne a rozdáním úkolů. Jezdci začali "kroužit" po dráze a Martin s Lucií vše kontrolovali v zatáčkách. Poté došlo k zastavení jezdců a byly dále postupně rozebírány chyby jezdců s vysvětlením jak chyby odstranit.

Třetí den 23.2.2010  už počasí nebylo tak pěkné. Celou noc pršelo a celý den se trénovalo také na mokrých gumách. Z jezdeckého pohledu, ale měly tyto podmínky pro nás obrovský přínos. Vyzkoušeli jsme si novou motokáru Rotax Junior na mokré dráze a taky jsme dostali odbornou radu jak pro Adama co se týká jezdeckého stylu, tak technickou,  ohledně nastavení podvozku.

Na čtvrtý den 24.2.2010 jsme se přesunuli na trať do Migliána. Zde bylo počasí už o hodně lepší a teplota kolem 14 st.C. Tento den  už byly jasně patrné natrénované kilometry z minulých dnů. Po seznámení s tratí probíhalo klasické "pilování" průjezdů a zlepšování časů.

Z pohledu otce malého závodníka , musím říct, že treninkové porce pod odborným dohledem jsou super věc. Je to obrovský přínos pro jezdce , prostě k "nezaplacení". I ukázkové jízdy Lucie Panáčkové v motokáře KZ2 měly svůj obrovský význam. Za profesionální a přátelský individ_clanekuální přístup k jezdcům, patří Lucce a Martinovi obrovský dík. Jezdci si to pořádně užili. Neměli to taky jednoduché. Urazit během 3 dnú na okruhu 450 km nebylo jen tak. Hlavně večer po ternincích, to bylo na jezdcích patrné.


icon R.Doležal (Vráťa Ondráček) icon 2.3.2010, 22:15 icon 2115x icon 0x

Galerie k článku (8)


Komentáře (0)

Zatím žádný komentář. Buďte první.

Pro komentování se prosím přihlašte.


Čtěte také...

Pořadí týmů po 1. závodu FIA ME ...

Pořadí týmů po 1. závodu FIA ME ...

Po prvním závodu FIA ME motokárových kategorií OK a OK JUnior, který se jel ve španělské Valencii, se také můžeme podívat na...

icon FIA / V.Ondráček icon 28.3.2024, 5:07 icon 65x icon 0x

Výsledky 1.závodu FIA ME OK a OK Junior - Valencii

Výsledky 1.závodu FIA ME OK a OK Junior - Valencii

První závod evropského šampionátu kategorií OK a OK Junior, se odjel o minulém víkendu (22.-24.3.2024) ve španělské Valencii....

icon Vráťa Ondráček icon 26.3.2024, 5:55 icon 126x icon 0x

Rozhovor s Adamem Koutem ...

Rozhovor s Adamem Koutem  ...

Kariéra bývalého motokáristy Adama Kouta pokračuje ... Dnes nám na pár otázek před sezónou bude odpovídat jezdec, který...

icon V.Rožánek / V.O. icon 23.3.2024, 18:54 icon 145x icon 0x