English English Polski Deutsch Austria Italy Facebook

Motokárový tým HKC i s formulí ...

Motokárový tým HKC i s formulí ...

Tisková zpráva HKC Racing teamu:

HKC Racing Team Lutopol zvítězil na okruhu známém z Formule 1 ...

Maďarský okruh Hungaroring, kde se jezdívá i nejslavnější seriál Formule 1, hostil další díl Carbonia Cupu. Seriálu se úspěšně účastní i mostecká stáj HKC Racing Team Lutopol. I tentokrát o sobě dala vědět ve formulové třídě D4, když pilot Pavel Machulda s dvoulitrovou formulí Renault bezkonkurenčně vyhrál.

Kmenový závodník týmu Petr Zelenka se maďarského víkendu bohužel nemohl zúčastnit, protože byl krátce po operačním zákroku a zdravotní stav by mu fyzicky náročné pilotování monopostu nedovolil. Tým proto nasadil náhradního jezdce Pavla Machuldu, který má s formulemi dostatek zkušeností.

Pavel Machulda neměl ale dosud možnost poznat osobně maďarskou trať. Ve třídě dvoulitrových monopostů ale odjel v čele všechny tři volné tréninky a zajel nejlepší čas i v kvalifikaci. Dosahované časy na trati o délce 4381 metr přitom pokaždé o něco vylepšoval. V Prvním tréninku zajel nejlépe lehce přes dvě minuty. Kvalifikační čas už ale měl hodnotu 1 minuta, 51,255 sekundy.

V devítikolovém ostrém závodě pak velmi stabilně kroužil kolo za kolem, aby v posledním okruhu zajel dokonce nejrychlejší čas závodu 1 minuta 50,775 sekundy. Stupně vítězů si pak patřičně užíval.

"Generální partner našeho týmu, společnost Lutopol, byla navíc i partnerem celého závodního dne a tak si myslím, že vítězství formule v jejích barvách bylo velmi příhodné," doplnil ještě trenér Ivan Houzák.

Další podnik Carbonia Cupu se pojede ve druhé půlce července na Slovakiaringu a na programu tam budou dokonce dva závody.



 


icon HKC / V.Ondráček icon 8.7.2018, 12:52 icon 794x icon 0x

Galerie k článku (1)


Komentáře (0)

Zatím žádný komentář. Buďte první.

Pro komentování se prosím přihlašte.


Čtěte také...

Pořadí týmů po 1. závodu FIA ME ...

Pořadí týmů po 1. závodu FIA ME ...

Po prvním závodu FIA ME motokárových kategorií OK a OK JUnior, který se jel ve španělské Valencii, se také můžeme podívat na...

icon FIA / V.Ondráček icon 28.3.2024, 5:07 icon 65x icon 0x

Výsledky 1.závodu FIA ME OK a OK Junior - Valencii

Výsledky 1.závodu FIA ME OK a OK Junior - Valencii

První závod evropského šampionátu kategorií OK a OK Junior, se odjel o minulém víkendu (22.-24.3.2024) ve španělské Valencii....

icon Vráťa Ondráček icon 26.3.2024, 5:55 icon 126x icon 0x

Rozhovor s Adamem Koutem ...

Rozhovor s Adamem Koutem  ...

Kariéra bývalého motokáristy Adama Kouta pokračuje ... Dnes nám na pár otázek před sezónou bude odpovídat jezdec, který...

icon V.Rožánek / V.O. icon 23.3.2024, 18:54 icon 145x icon 0x