English English Polski Deutsch Austria Italy Facebook

PCR - nový design v sezoně 2010 ...

PCR - nový design v sezoně 2010 ...

PCR je motokárová značka, která není v ČR nijak moc rozšířená.  Tu a tam se nějaký "kousek" objeví, ale spíše se jedná o ojedinělé případy.  Přesto si troufám říct , že značku PCR znají téměř všichni motokáristé. Tato italská firma existuje v motokárovém světě téměř 50 let.  Sídlí kousek pod Milánem ve městě Podenzano. PCR určitě dnes patří mezi významné výrobce motokárových podvozků . Mezi světovou motokárovou "špičkou" se tato značka pohybuje přibližně  20 let,  což je ukazatel , kterým se zase tolik výrobců nemůže pochlubit.

Taky jsem se zajímal, jak je to se zastoupením značky PCR v ČR. Objevil jsem webové stránky , ale  z informací, které jsou na nich zveřejněné, se nedájí  vyčíst  podrobnější informace. Prakticky ani žádné jméno a nebo nějaký přesnější kontakt. Na oficiálních stránkách PCR není uvedený pro ČR žádný obchodní zástupce.

Italská základna PCR chce v současné době  v Evropě posílit a rozšířit svá obchodní zastoupení. Do letošní sezony vstoupila s novým designem. Žlutá barva jako základ zústala i nadále, ale červenou pro letošní rok nahradila zlatá.  Takže v současné době jsou podvozky laděny do žluté, černé a zlaté barvy.

Racing team firmy PCR získal pro sezonu 2010 vynikajícího jezdce , Francouze Manuela Renaudieho. Jedná se o velmi zkušeného jezdce , který přešel k PCR od Gillardu a taky si PCR od tohoto jezdce hodně slibuje. Manuel je přesvědčen o kvalitách podvozků PCR. Jinak by určitě na tuto značku nepřešel.

Když se podíváme na výsledkovou listinu letošního prvního závodu Winter Cupu 2010, tak v prestižní kategorii SKF dojel Renaudie ve finále na 17.místě a v semifinále na pěkném 8.místě. Druhý jezdec Simo Puhhaka, který za PCR jezdí několikátou sezonu dojel v Lonátu ve finále na 18.místě a v semifinále na 15.místě.


icon PCR (Vráťa Ondráček) icon 4.3.2010, 21:48 icon 1584x icon 0x

Galerie k článku (2)


Komentáře (0)

Zatím žádný komentář. Buďte první.

Pro komentování se prosím přihlašte.


Čtěte také...

Pořadí týmů po 1. závodu FIA ME ...

Pořadí týmů po 1. závodu FIA ME ...

Po prvním závodu FIA ME motokárových kategorií OK a OK JUnior, který se jel ve španělské Valencii, se také můžeme podívat na...

icon FIA / V.Ondráček icon 28.3.2024, 5:07 icon 64x icon 0x

Výsledky 1.závodu FIA ME OK a OK Junior - Valencii

Výsledky 1.závodu FIA ME OK a OK Junior - Valencii

První závod evropského šampionátu kategorií OK a OK Junior, se odjel o minulém víkendu (22.-24.3.2024) ve španělské Valencii....

icon Vráťa Ondráček icon 26.3.2024, 5:55 icon 126x icon 0x

Rozhovor s Adamem Koutem ...

Rozhovor s Adamem Koutem  ...

Kariéra bývalého motokáristy Adama Kouta pokračuje ... Dnes nám na pár otázek před sezónou bude odpovídat jezdec, který...

icon V.Rožánek / V.O. icon 23.3.2024, 18:54 icon 144x icon 0x