English English Polski Deutsch Austria Italy Facebook

Roman Staněk jezdcem Sauber Junior teamu ..

Roman Staněk jezdcem Sauber Junior teamu ..

Tak je to již jisté a vše potvrzeno. Ještě vloni úspěšný český motokárista Roman Staněk podepsal smlouvu a je jezdeckým členem Sauber Junior teamu. Gratulujeme !!! Roman se již také zúčastnil oficiálního představení jezdců tohoto týmu, který od letošního roku bude režírovat Charouz Racing System. Tento tým jezdecky obsadí tři formulové kategorie , a to F4, F3 a F2. Všechny tyto kategorie jsou oficiálními kategoriemi FIA. Roman Staněk je jediným českým jezdcem v tomto týmu. Roman Staněk bude i nadále úzce spolupracovat také s Patrikem Hájkem.


Sauber Junior Team představuje novinky před sezónou 2019

Sauber Junior Team s potěšením oznamuje jména osmi mladých jezdců, kteří budou v roce 2019 závodit v šampionátech F2, F3 a F4.

Sauber Motorsport, který ve Formuli 1 pojede jako tým Alfa Romeo Racing, v listopadu loňského roku uzavřel partnerství s Charouz Racing System, a začal tak program Sauber Junior Team.

Cílem programu je od roku 2019 podporovat a rozvíjet dovednosti pečlivě vybrané skupiny mladých řidičů. Jméno posledního pilota ještě není jasné, bude však brzy zveřejněno.

Program Sauber Junior Team je v mezinárodním motorsportu jedinečný, protože ukazuje talentovaným jezdcům jasnou cestu šampionáty FIA až k Formuli 1. 

Za Sauber Junior Team pojedou v šampionátu FIA Formule 2 dvacetiletý člen juniorské akademie Ferrari Brit Callum Ilott a devatenáctiletý Američan Juan Manuel Correa. Ten zaujal během předsezónního testu F2 v Abu Dhabi.

V seriálu FIA Formule 3 jsou potvrzeni Švýcar Fabio Scherer (19 let), stejně starý úřadující šampion F4 Lirim Zendeli z Německa a dvaadvacetiletý mistr Asie F3 Raoul Hyman.

Piloty, kteří ponesou vlajku Sauber Junior Teamu by US Racing-Charouz v německém a italském seriálu F4, budou šampión jihovýchodní Asie F4 Alessandro Ghiretti (17 let), český motokárový mistr Roman Staněk (14 let) a patnáctiletý juniorský šampión F4 Théo Pourchaire.

Čtvrtý jezdec, který bude závodit pod pozorným dohledem Ralfa Schumachera a Gerharda Ungara, bude brzy oznámen.

Všichni jezdci nedávno v rámci přípravy na sezónu navštívili továrnu Sauber Motorsport – domov týmu Alfa Romeo Racing – v Hinwil ve Švýcarsku.


Antonín Charouz, majitel Charouz Racing System, řekl: „Je jasné, že program Sauber Junior Team poskytuje jedinečnou příležitost mladým řidičům. Myslím, že do sezóny jdeme v silné sestavě. Je to začátek vzrušující kapitoly našeho týmu. Těšíme se, že navážeme na naše úspěchy ve F2 a F4 a ukážeme svoji sílu i ve Formuli 3 jako součást partnerství se Sauber Motorsport.“


Jezdec F4 Roman Staněk řekl: „Bude to pro mě důležitá sezóna. Přicházím z motokár a jsem rád, že mám podporu od Sauberu i Charouz Racing. Musím hlavně zůstat během sezóny v klidu a pokusit se o co nejlepší výsledky. Jsem samozřejmě moc rád, že jsem se mohl k Sauber Junior Teamu připojit.“


Všichni jezdci Sauber Junior teamu


Jezdci F4 Sauber Junior teamu


Roman Staněk - jezdec F4 Sauber Junior teamu


 


icon CHRS / V.Ondráček icon 19.2.2019, 21:45 icon 1419x icon 0x

Galerie k článku (3)


Komentáře (0)

Zatím žádný komentář. Buďte první.

Pro komentování se prosím přihlašte.


Čtěte také...

35. TROFEO ANDREA MARGUTTI 2024 ...

35. TROFEO ANDREA MARGUTTI 2024 ...

V italském Lonátu, na známé motokárové dráze South Garda se o tomto víkendu jede jeden z nejstarších mezinárodních...

icon Vráťa Ondráček icon 17.3.2024, 12:22 icon 201x icon 0x

24 HOURS KARTING OF ITALY 2024 - kvalifikace ...

24 HOURS KARTING OF ITALY 2024 - kvalifikace ...

V sobotu 16.3.2024 se odjela na okruhu 7 Laghi v itallském Castellettu kvaifikace k mezinárodnímu vytvalostnímu závodu 24 HOURS KARTING OF ITALY. Do kvalifikace...

icon Vráťa Ondráček icon 17.3.2024, 11:20 icon 97x icon 0x

Blíží se 1. závod FIA ME 2024 ...

Blíží se 1. závod FIA ME 2024 ...

Již za týden (21. - 24.3.2024) se odstartuje sezona na úrovni evropského šampionátu. Ve španělské Valencii se bude konat 1. závod...

icon Vráťa Ondráček icon 15.3.2024, 13:44 icon 52x icon 0x