English English Polski Deutsch Austria Italy Facebook

TZ - HKC Racing team v Chebu ...

TZ - HKC Racing team v Chebu ...

Cenné body z republikového mistrovství pro HKC ...

Czech Kart Open, společný podnik Poháru Autoklubu ČR a Mistrovství ČR v kartingu se na konci června odehrál na trati Kartareny v Potočišti u Chebu. Mostecký HKC Racing Team Lutopol tu se svými jezdci ukořistil další důležité body v obou seriálech. Matvej Sonkin si třetím místem upevnil celkové prvenství v průběžném hodnocení šampionátu ve třídě Mini 60 a David Páv vyhrál víkend a celkově vede v pohárovém bodování kategorie Baby 60.

Matvej Sonkin zažil tentokrát trochu slabší víkend, když po kvalifikaci se čtvrtým nejrychlejším časem zajel tři bronzová umístění a skončil třetí celkově. V předchozích podnicích pravidelně vyhrával, ale přesto stále vede průběžnou tabulku mistrovství. Svými výkony si navíc vydobyl dokonce i pozici továrního jezdce italského výrobce motokárových podvozků Kart Republica, jehož generálním zástupcem v Česku je KVS Racing. "V tomto věku se u Matveje jedná o jednoznačný úspěch a tovární podpora mu výrazně pomáhá v dalších úspěších. Zároveň je to ocenění jeho jezdeckého růstu, bojovnosti i schopnosti volby správné závodní strategie během bojů na trati," řekl trenér Ivan Houzák.

Na závodní dráze Kartareny opět prfektně jel Michail Toporkov v přípravce Školní 50. Ačkoli ve druhé bodované jízdě po jezdeckém incidentu dojel až poslední, superfinále dokončil jako čtvrtý.

V pohárovém bodování třídy Mini 60 si opět dobře vedlo kvarteto z Prague Asademy Roudnický, Žila, Preuss a Schomann. Lumír Žila po tomto víkendu zaujímá třetí příčku v celkovém hodnocení.

Školáky nyní čeká prázdninová přestávka a další podnik plný motokárových bitev se odehraje předposlední srpnový víkend na tradiční trati ve Vysokém Mýtě.



 


icon HKC / V.Ondráček icon 8.7.2018, 12:33 icon 524x icon 0x

Galerie k článku (1)


Komentáře (0)

Zatím žádný komentář. Buďte první.

Pro komentování se prosím přihlašte.


Čtěte také...

Pořadí týmů po 1. závodu FIA ME ...

Pořadí týmů po 1. závodu FIA ME ...

Po prvním závodu FIA ME motokárových kategorií OK a OK JUnior, který se jel ve španělské Valencii, se také můžeme podívat na...

icon FIA / V.Ondráček icon 28.3.2024, 5:07 icon 55x icon 0x

Výsledky 1.závodu FIA ME OK a OK Junior - Valencii

Výsledky 1.závodu FIA ME OK a OK Junior - Valencii

První závod evropského šampionátu kategorií OK a OK Junior, se odjel o minulém víkendu (22.-24.3.2024) ve španělské Valencii....

icon Vráťa Ondráček icon 26.3.2024, 5:55 icon 123x icon 0x

Rozhovor s Adamem Koutem ...

Rozhovor s Adamem Koutem  ...

Kariéra bývalého motokáristy Adama Kouta pokračuje ... Dnes nám na pár otázek před sezónou bude odpovídat jezdec, který...

icon V.Rožánek / V.O. icon 23.3.2024, 18:54 icon 140x icon 0x